Scott Hamilton i Toni Solà Quintet

Ahir vaig anar al Jamboree a escoltar el quintet encapçalat per dos saxos tenors que toquen un tipus de jazz que a mi m’agrada força. Es tracta d’en Scott Hamilton i Toni Solà. La sala estava plena i ens van oferir un concert molt bo, d’aquells que es recorden.

Scott Hamilton va néixer a Providence en 1954. Toca un jazz clàssic de l’estil de Ben Webster, Coleman Hawkins, Zoot Sims o Don Byas, amb una gran tècnica i aconsegueis treure del seu saxo tenor un so molt transparent i emotiu, sobretot en les balades que va interpretar. Ha actuat diverses vegades amb en Joan Chamorro i l’Andrea Motis. Es complementa molt bé amb el saxo tenor d’en Toni Solà, i això es va poder apreciar molt bé en aquest concert on vull destacar la batalla de saxos que van protagonitzar al final del concert que va fer que el públic esclatés amb aplaudiments i amb crits d’entusiasme.

El quintet estava completat pel pianista Gerard Nieto, que em va semblar magistral, el conegut baixista Ignasi González, que va estar com sempre molt fi i precís en tot moment i un emotiu Xavi Hinojosa a la bateria.

Fotos    Vídeo

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *