Déu és bellesa

La companyia Parking Shakespeare han triat aquest hivern un muntatge molt agosarat i gens convencional. Sota la direcció d’Alícia Gorina representen al Maldà una obra que mostra part del pensament del pintor finlandès Vilho Henrik Lampi (1898 – 1936) pel que fa a la recerca de la bellesa. L’obra està estructurada en un pròleg i vuit escenes que corresponen a vuit quadres del pintor. Sense que sigui argumental, anem passant pels quadres com si assistíssim a una exposició. El que percebem són sensacions, a partir de la bona feina de actors i actrius que fan servir diferents materials. Hi ha referències a la llibertat, a la violència, al món dels infants, al comerç de l’art, a les creences religioses i, sobretot, a diferents formes de bellesa.

El llenguatge no és gens fàcil, però crec que està molt bé que, de tant en tant, s’ens presentin aquest tipus d’obres on l’espectador no és un subjecte passiu i ha de deixar que li arribin tots aquests estímuls sense intentar entendre-ho tot. En altres formes d’art ja ho fem. Dit això, crec que si ens haguessin ensenyat els quadres visualment haguéssim pogut gaudir millor de tots els matisos de cada escena.

 

Autor: Paavo Rintala i Kristian Smeds. Traducció: Riikka Laakso i Meritxell Lucini. Direcció: Alícia Gorina. Intèrprets: Òscar Bosch, Maria Casellas, Mireia Cirera, Adrià Díaz, Pep Garcia-Pascual, Santi Monreal i Ricard Sadurní. Treball de cos i moviment: Riikka Laakso. Escenografia i vestuari: Silvia Delagneau. Ajudant d’escenografia i vestuari: Ona Grau. Producció i comunicació: Aina Bujosa. Estudiant en pràctiques: Arnau Font. Direcció artística: Pep Garcia Pascual. Il·luminació: Raimon Rius. Imatges cartell: Ricard Sadurní. Disseny cartell: Ona Grau. Sala: El Maldà

Fotos, Vídeos i crítiques

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *