Bodas de sangre

Bodas de sangre és una tragèdia en vers i en prosa de Federico García Lorca, escrita el 1931 i que va estrenar el 8 de març de 1933. L’obra recull els costums de la terra de l’autor, tot a partir d’objectes simbòlics que anuncien la tragèdia. És constant en l’obra de Lorca l’obsessió pel punyal, el ganivet i la navalla, que en Bodas de sangre atreuen la fascinació i, alhora, presagien la mort.

És possible que Bodas de sangre es basés en uns fets reals que es van produir el 22 de juliol de 1928 en el Cortijo del Fraile, a Níjar, Almeria. Lorca els va conèixer per la premsa, si bé l’escriptora i activista Carmen de Burgos, originària de Níjar, ja havia escrit una novel·la curta sobre el succés anterior a Bodas de sangre, anomenada Puñal de claveles, que va servir també d’inspiració a l’autor granadí.

El que m’ha agradat més

La gran interpretació de Clara Segura, Nora Navas, Pau Roca i Ivan Benet. És molt destacable la direcció i l’escenografia així com algunes escenes  com l’enfrontament entre la mare i la núvia, l’escena de la lluna i l’escena dels llenyataires.

El que m’ha agradat menys

L’abús de la música, sobretot de l’acordió, en certs moments tràgics en què el silenci hagués subratllat més el drama. També crec que no calia que la Clara Segura interpretés també el personatge de la mare en la escena inicial.

 

Autoria: Federico García Lorca. Direcció: Oriol Broggi. Interpretació: Ivan Benet, Nora Navas, Pau Roca, Clara Segura, Montse Vellvehí i un cavall. Composició musical: Joan Garriga. Interpretació musical: Joan Garriga, Marià Roch i Marc Serra. Escenografia: Oriol Broggi. Vestuari: Berta Riera. Disseny de la il·luminació: Pep Barcons. Disseny del so i concepció sonora: Damien Bazin. Disseny del vídeo: Francesc Isern. Ajudantia de direcció: Anna Castells. Producció: La Perla 29.

 

Imatges i comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *