Nit de reis (o el que vulguis)

Un altre Shakespeare dirigit pel Pau Carrió. Aquesta vegada es tracta d’una comèdia i la representen la Kompanyia jove del Lliure, amb alguns reforços.

Nit de reis o el que vulguis (en anglès: Twelfth Night, or What You Will) és una comèdia en cinc actes de William Shakespeare, escrita probablement entre 1599 i finals de 1601. El títol en anglès es refereix a la dotzena nit, comptant a partir de la nit de Nadal, que és la Nit de Reis o Epifania. Va ser escrita originalment per tal de ser part de les celebracions de reis a l’antiga Anglaterra. Aquesta és una de les comèdies més boges de l’anglès, on les disfresses, els canvis de personalitat i fins i tot els canvis entre dos bessons, noi – noia, hi són presents. Cal tenir ben present el subtítol de el que vulguis que és molt encertat en el sentit que tot és possible.

El que m’ha agradat més

La Kompanyia en aquest muntatge dóna una gran sensació de grup cohesionat. Cadascú en el seu paper està molt bé i complementa extraordinàriament la tasca del company o companya amb el qual comparteix escena. Es nota que s’ho passen pipa i que són conscients del que fan col·lectivament. El ritme és força bo i la direcció molt acurada.

El que m’ha agradat menys

Em sap greu dir-ho, però malgrat el ritme imposat, hi havia escenes que se’n feien llargues. És el que tenen les comèdies de Shakespeare. En totes podem trobar tants elements en comú, que les situacions ja no et sorprenen. No sé si el problema està en la versió o en la dramatúrgia, però d’alguna escena s’hagués pogut prescindir o escurçar.

 

Versió i direcció: Pau Carrió. Interpretació: Joan Amargós, Enric Auquer, Quim Àvila, Clàudia Benito, Raquel Ferri, Eduardo Lloveras, Jaume Madaula, Lluís Marquès, Joan Solé i Júlia Truyol. Composició i interpretació musical: Arnau Vallvé. Escenografia: Sebastià Brosa i Pau Carrió. Moviment: Anna Rubirola. Vestuari: Silvia Delagneau. Caracterització: Toni Santos. Disseny de la il·luminació: Raimon Rius. So: Igor Pinto. Vídeo: Alejo Levis. Ajudantia de direcció: Anna Serrano. Ajudantia d’escenografia: Mercè Lucchetti. Ajudantia de vestuari: Adriana Parra. Alumna oient del Col·legi del Teatre: Lola López. Construcció de l’escenografia: Jorba Miró. Led Control Technology: Protopixel. Confecció del vestuari: Goretti Puente. Fotografia: Felipe Mena.

Imatges i comentaris

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *