Els 2 cavallers de Verona

Com cada estiu, i ja en són nou, la companyia Parquing Shakespeare ens ofereix una comèdia de Shakespeare a l’Espiral del Pac de l’Estació del Nord. En aquest cas es tracta de Els 2 cavallers de Verona, comèdia esbojarrada on apareixen molts dels elements típics de les comèdies de l’anglès: amors i desamors, lliurament de missatges escrits, anells que canvien de mans, disfresses, el personatge femení que es fa passar per un home, etc.

En Jordi Centelles ha adaptat l’acció a la Itàlia dels anys 50, fent que els personatges parlin, a estones, una aproximació a l’italià que podem entendre i que serveix per arrodonir els diversos gags nous que hi ha incorporat. El resultat és molt fresc i entretingut, però sense deixar de tenir present la referència de l’obra de Shakespeare.

El que m’ha agradat més

La coherència de tot el muntatge, el ritme i l’actuació de tothom. Tot està sempre apunt i no falla res. També, la boníssima vocalització, sense micròfons, d’actrius i actors, en un espai on no és fàcil que les paraules arribin bé als espectadors.

El que m’ha agradat menys

Per dir alguna cosa, potser un o dos gags estan molt aprop dels tòpics típics.

 

Autoria: William Shakespeare. Traducció: Salvador Oliva. Versió i direcció: Jordi Centelles. Interpretació: Laia Alsina (Lucetta-músic-bandoler-paparazzi), Òscar Bosch (Turi-Antoni), Oriol Casals (Bandoler-músic-paparazzi), Mireia Cirera (Embranzida-hostalera-mamma-paparazzi), Ester Cort (Silvia), Adrià Diaz (Valentí-músic), José Pedro García Balada (Lancetta-bandoler-músic-Giorgio Visconti-paparazzi), Pep García-Pascual (Duc-músic), Ariadna Matas (Júlia) i Santi Monreal (Proteu). Arranjaments i direcció musical: Òscar Castellà. Vestuari: Annita Barberà.  Ajudant de direcció: Alejandro Saiz. Disseny gràfic: Ona Grau. Producció, comunicació i premsa: Aina Bujosa. Direcció artística : Pep Garcia-Pascual

Imatges i comentaris

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *